DOKUMENTI
UPISI
KATALOG INFORMACIJA DUS
NABAVA
NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA
FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI
SJEDNICE DOMSKOG ODBORA
KAKO DO NAS?

Dom učenika Sušak - mapa

 

 

 

 

  
   

ESHA KONFERENCIJA U EDINBURGHU OD 29. DO 31.10.2012. GODINE

 Ravnateljica Doma Edita Stilin sudjelovala je na europskoj konferenciji ravnatelja u Edinburghu u Škotskoj. Tijekom zanimljive konferencije prisustvovala je svim predavanjima i aktivnostima koje su priredili domaćini. Sudjelovala je u pripremi kandidature Republike Hrvatske tj. grada Dubrovnika za organizaciju sljedeće ESHA konferencije 2014. godine, koja je i dobivena u iznimno jakoj konkurenciji gradova Barcelone i Brugesa.

Galerija slika

 


UPOZNAVANJE UČENIKA S KULTURNIM I POVIJESNIM ZNAMENITOSTIMA VOLOSKA I OPATIJE

 Odgajatelji Ilija Trkulja i Jelena Cetinja Vukelić organizirali su za učenike Doma razgledavanje Voloska i Opatije. Volosko je rodno mjesto istaknutog hrvatskog znanstvenika Andrije Mohorovičića. Učenici su se susreli s brojnim znamenitostima kulturno-povijesne baštine. Imali su priliku upoznati i neke od najljepših parkova u Hrvatskoj – park Angiolina i sv.Jakov u kojem je zasađeno oko 150 biljnih vrsta. Posjetili su i izložbu radova autora Vladimira Meglića „Traganje za snovima“ u umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji.

Galerija slika

 


ZABAVNE IGRE U NAŠEM DOMU

 Održali smo naše tradicionalne zabavne igre u Domu. Međusobno su se nadmetale tri ekipe sastavljene od djevojaka i mladića. Učenici su se natjecali u igrama brzine, spretnosti i mašte, a najbolji su nagrađeni. Veliki broj navijača pružio je glasnu podršku natjecateljima.

Galerija slika

 


SUDJELOVANJE NAŠIH ODGAJATELJA NA ŽUPANIJSKOM STRUČNOM VIJEĆU

 Županijsko stručno vijeće odgajatelja održano je 11.listopada 2012.g. u Učeničkom domu „Podmurvice“ u Rijeci. Tema stručnog skupa bila je "Planiranje, realizacija, evidencija i evaluacija plana programa rada odgajatelja" te "Razvojno područje čuvanja i unapređivanja zdravlja". Održane su dvije radionice, od kojih je radionicu pod nazivom „Slatko, a zdravo“ vodila odgajateljica našeg Doma Jelena Cetinja Vukelić, mag.art. Cilj radionice bio je osvijestiti važnost upotrebe prirodnih namirnica u našoj svakodnevnoj prehrani. U radionici je sudjelovalo 23 odgajatelja.

Galerija slika

 


OBILAZAK RIJEKE I OPATIJE TURISTIČKIM AUTOBUSOM

 Naši učenici upoznali su se s gradom Rijekom vozeći se turističkim autobusom kojeg je oslikao riječki umjetnik – Vojo Radoičić. Učenici su tijekom vožnje gledali i slušali zanimljivosti o riječkim i opatijskim znamenitostima. Prošetali su Opatijom, razgledali Botanički vrt u Opatiji i bili na trsatskoj gradini u Rijeci.

Galerija slika

 


DOBRODOŠLI UČENICI IZ NIGERIJE

 U naš Dom upisali su se prvi put stranci i to učenici iz Nigerije koji pohađaju srednju školu za zanimanje trgovac. Dolaskom u učenički dom, spremno su prihvatili sva naša pravila kućnog reda, a i sudjelovanje u svim sportskim i kulturnim aktivnostima Doma.

Galerija slika

 


IZLET U PARK ŠUMU GOLUBINJAK

 Povodom Dana Hrvatskog olimpijskog sporta 10. rujna organizirali smo cjelodnevni izlet u Park šumu Golubinjak. Pješačili smo šumom uz stručno vođenje naših učenika „Lokvaraca“ Matije Mihelčića i Une Tonković. Vidjeli smo najviše stablo u Gorskom kotaru – Kraljicu šume staru 226 godina, Golubinju i Ledenu špilju. Po povratku iz šume igrali smo nogomet, tenis, badminton te se družili uz društvene i zabavne igre.

Galerija slika

 


OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

 Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći je organizirano 7. rujna u Domu Crvenog križa za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici su upoznati s interventnim timovima Crvenog križa koji djeluju u sklopu pružanja prve pomoći u katastrofama. Sadržaj programa je obuhvaćao pokaznu protupožarnu vježbu, pružanje prve pomoći kod osobe koja ne pokazuje znakove života te kod osoba s opeklinama. U navedenoj akciji je sudjelovalo 5 učenika našeg Doma: Valentino Margeta, Marko Miklošević, Dražen Pernić, Andrej Brajdić i Patrik Pokorni.

Galerija slika

 


NAŠI UČENICI - DOBROVOLJNI DAVAOCI KRVI

 Sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima važna je odrednica odgojno-obrazovnog rada s mladim ljudima. Naš Dom već godinama ima aktivnu suradnju sa Zavodom za transfuziologiju na način da nekoliko puta tijekom školske godine punoljetni učenici dobrovoljno daruju krv. Ovom prilikom to je učinilo 4 učenika: Leonardo Štokić, Vedrana Lulić, Andrej Brajdić i Jovana Rastović.

Galerija slika

 


ODRŽALI SMO RODITELJSKI SASTANAK NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

 U nedjelju, 2. rujna 2012. godine započeli smo školsku godinu prijemom novih učenika i njihovih roditelja. Održan je roditeljski sastanak za 7 novih učenica i 10 učenika i njihove roditelje. Ravnateljica Doma mr.sc. Edita Stilin dala je roditeljima osnovne informacije o Domu, o načinu odgojno-obrazovnog rada i sl. Predstavila je sve djelatnike koji će 24 sata skrbiti o učenicima. Svaki odgajatelj ponaosob dodatno je informirao svoje učenike i njihove roditelje odgovarajući na pitanja zainteresiranih roditelja. Roditeljima se obratio i dr. Nikolić pojašnjavajući način rada zdravstvene skrbi u našem Domu.

Galerija slika

 

NASTAVILI SMO S UREĐENJEM DOMA

 Tijekom ljetnih praznika, kao i svake godine, preuredili smo Dom. Uređena je nova soba i kupaonica za djevojke, kupljen je novi namještaj, promijenjena su vrata, oličeni su zidovi, uređeni su hodnici. Također su preuređeni radni prostori administrativnog osoblja. Novu školsku godinu započinjemo u još ugodnijem okruženju.

Galerija slika


 

REZULTATI 1. UPISNOG ROKA

 Upis u školsku godinu 2012./13. u Dom učenika Sušak u prvom ljetnom upisnom roku je završen. Brojno stanje učenika je 107, od toga 62 učenice i 45 učenika.


 

POČELO PREUREĐENJE DOMA

 Odmah po završetku nastave tijekom ljetnih praznika započeti su radovi u Domu, i to prostor I. odgojne skupine, preuređuje se kupaonica, hodnici i kancelarije.

 Početak nove školske godine ponovo će biti ugodniji i kvalitetniji za naše učenike i djelatnike.

Galerija slika


 DOM UČENIKA SUŠAK BR. 1

 Pogledajte izjavu našeg bivšeg učenika Davora Garića.


 ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE - 72 % ODLIČNIH I VRLO DOBRIH UČENIKA

 I ove godine naši učenici bilježe izuzetan uspjeh na kraju školske godine 2011./2012. – 72 % odličnih i vrlo dobrih učenika. ČESTITAMO!

Galerija slika


 


POHVALE I NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA

 U posljednjem tjednu nastave školske godine 2011/12. tradicionalno je organizirana Večer pohvala i nagrada najboljim učenicima. Školski uspjeh, primjerno vladanje, zalaganje u sportskim, kulturnim i humanitarnim aktivnostima, te uspjeh na domskim natjecanjima su kriteriji po kojima se vrednovao trud učenika tijekom cijele školske godine.
  Nagradu je primilo 6 učenika: Angela Matejčić, Jovana Rastović, Marijano Tomljanović i Tena Miličević, Anđa Butorac, Tea Teodorović i stolnoteniska ekipa.
 Pohvalu Odgajateljskog vijeća dobilo je 11 učenika: Josip Kruljac, Mate Vulelija, Sebastian Babić, Marko Ribarić, Sanja Zatezalo, Marinela Mrakovčić, Lucija Rako, Una Tonković, Klara Kocić, Klara Kovac i Stjepan Nekić.
 Odlukom Odgajateljskog vijeća pohvaljene su aktivnosti slobodnog vremena učenika koje su na regionalnoj Domijadi osvojile prvo mjesto - likovna sekcija i ekipa streljaštva.
 Pohvalu odgajatelja dobio je 31 učenik: Michaella Ann Sophia Sumajstorčić, Bruno Kraljić, Matija Mihelčić, Moreno Štokić, Helena Kranjčević, Matea Bernarda Krezić, Vedrana Lulić, Andreja Poje, Danijela Rajak, Ana Grdić, Emilija Polonijo, Emily Šepac, Franka Tomljanović, Anamarija Deželjin, Sara Kosinožić, Marina Šterpin, Aleksandra Gvero, Matea Lončar, Lara Orešković, Tina Malnar, Marina Malnar, Vanna Rusijan, Sara Ivković, Martina Tušek, Mirela Triskoli, Clara Coslovich, Sara Pajnić, Anamari Volf, Antonio Nekić, Teo Malnar i Matea Bolić.
  Ukupno je nagrađeno i pohvaljeno 62 učenika u školskoj godini 2011/12 ili 60 % učenika.

Galerija slika


 


PROGLAŠENE NAJUREDNIJE SOBE U DOMU

 Na prijedlog medicinske sestre Danke Kovačević, a odlukom Odgajateljskog vijeća proglašene su i najurednije sobe u svakoj odgojnoj skupini, a to su sobe 1, 7, 20 i 25.

Galerija slika


 


STOLNOTENISKA EKIPA DOMA NA SVEČANOM PRIMANJU KOD ŽUPANA

 Primorsko-goranska županija - Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport organizirala je tradicionalno primanje za učenike i mentore koji su u školskoj godini 2011./2012. na natjecanjima i smotrama u znanju, vještinama i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini.

 Osvojivši prvo mjesto na 37. državnoj Domijadi, stolnoteniska ekipa Doma učenika Sušak i njihova mentorica, profesorica Elizabeta Galić-Papić, pozvani su da uveličaju ovo svečano primanje.

Galerija slika


 


OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

 Svjetska zdravstvena organizacija 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja još od 1987. godine. Na taj se dan potiču preventivne aktivnosti koje ukazuju na veliki javno-zdravstveni problem pušenja.
  Koliko je pušenje opasno za zdravlje, kako se oduprijeti pritiscima okoline te kako pušenje iz eksperimentalne faze prelazi u ovisnost – učenici Doma učenika Sušak saznali su na radionici koju su održale viša medicinska sestra Danka Kovačević i stručna suradnica Elizabeta Galić-Papić.

Galerija slika


 


MATURANTICA GENERACIJE 2008. – 2012. GODINE SLOBODANKA GVERO

 Budući da je u životu važno ostaviti trag, svi naši maturanti prethodnih generacija dobili su svoju zvijezdu koja će biti vječit podsjetnik da su nekoć, boraveći u Domu, bili najbolji u svojoj generaciji.
  Odličnim školskim uspjehom, izuzetnim vladanjem i aktivnošću u sportskim – odbojka i kulturnim programima – likovna sekcija, istaknula se učenica Slobodanka Gvero koja je proglašena maturanticom generacije 2008./2012. godine.
  Ravnateljica mr.sc. Edita Stilin je u predvorju Doma otkrila njenu zvijezdu i uručila joj plaketu.

Galerija slika


 


OPROŠTAJNA VEČER S MATURANTIMA

 Uz prigodan program, svečanu večer i ples, oprostili smo se od naših četrnaest maturantica i maturanata. Svi maturanti generacije 2011./2012. godine uspješno su završili školsku godinu s vrlo dobrim i odličnim uspjehom. Pohvalu odgajatelja dobili su: Gabriela Žužić, Ana Subanović, Stela Novotny, Elena Jurković, Sonja Belić i Anton Juranić. Predsjednik Domskog odbora, profesor Ilija Trkulja, pohvalu Odgajateljskog vijeća uručio je Mihaeli Žužić i Jurici Grguriću, a nagradu Odgajateljskog vijeća Slobodanki Gvero, Lindi Janeš, Aleksandri Musulin, Tomislavu Rončeviću, Filipu Knezoviću i Filipu Ružiću. Maturanticom generacije 2008. – 2012. godine proglašena je Slobodanka Gvero.

Galerija slika


 


PRIZNANJA USPJEŠNIM UČENICIMA I MENTORIMA

 Odjel gradske uprave za odgoj i školstvo i Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu organizirali su svečanost 16. svibnja 2012 godine na kojoj su odali priznanja uspješnim učenicima i mentorima za uložen trud i zapažena postignuća u školskoj godini 2010./2011.
  Muška ekipa stolnog tenisa Doma učenika Sušak i njihova mentorica, profesorica Elizabeta Galić-Papić, dobili su priznanje za osvojeno prvo mjesto na prošlogodišnjem državnom natjecanju i smotri učenika učeničkih domova – Domijadi.

Galerija slika


 


PONOVO PRVI NA DRŽAVNOJ DOMIJADI U STOLNOM TENISU

 Stolnotenisači Doma Duško Marijan Morić, Filip Ružić i Jurica Grgurić pobijedili su sve stolnoteniske ekipe na 37. državnoj Domijadi i time obranili naslov prošlogodišnjih pobjednika.

Galerija slika


 


37. DRŽAVNA DOMIJADA U UMAGU

 Na 37. državnoj Domijadi koja je održana od 10. do 13. svibnja 2012. godine u Umagu, u organizaciji Regije središnja Hrvatska, sudjelovali su i naši učenici, pobjednici regionalne Domijade: muška stolnoteniska ekipa i četiri učenice sa svojim radovima iz multimedijalnog područja: dizajn, crtež i rukotvorine.

Galerija slika


 


RADIONICA "IZRADA NAKITA OD PATENATA"

 Profesorica Jelena Cetinja Vukelić, mag.art., održala je u Učeničkom domu Kvarner radionicu „Nakit od patenata“. Istražujući alternativne načine upotrebe materijala koji inače imaju drugačiju svrhu ili upotrebu, mijenjanjem njegove funkcije i oblikovanjem u sasvim novu, funkcionalnu formu, u rukama polaznika je tijekom radionice nastao jedinstven nakit. U radionici je sudjelovalo 12 učenika i 4 odgajatelja.

Galerija slika


 


ODRŽANA RADIONICA „USPJEH I SAMOPOUZDANJE“

 Koliko su osjećaji uspjeha i neuspjeha relevantni za samopouzdanje, dio učenika Doma učenika Sušak saznao je na radionici koju je održala stručna suradnica Elizabeta Galić-Papić. Rješavajući zadatke, uvidjeli su važnost utjecaja okoline na izgradnju samopouzdanja te na doživljavanje uspjeha, odnosno neuspjeha. Nakon radionice, uslijedio je razgovor o utjecaju samopouzdanja na školski uspjeh.

Galerija slika


 


ODRŽAN AKTIV STRUČNIH SURADNIKA U NAŠEM DOMU

 Aktiv stručnih suradnika učeničkih domova Regije Zapadna Hrvatska održan je 25. travnja 2012. godine u Domu učenika Sušak. Aktivu su prisustvovali psiholozi i pedagozi iz sedam učeničkih domova, a naglasak je bio na programima i projektima zdravstvenog, spolnog i seksualnog odgoja te o suradnji učeničkih domova i srednjih škola.

Galerija slika


 


UČENICI SU POSJETILI IZLOŽBU „UPALI SVJETLO, MRAK JE“

  Izložba radova znakovita naslova „Upali svjetlo, mrak je“, koja koristi svjetlo kao materijal i medij, upriličena je u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.
  Učenici Doma učenika Sušak, uz vodstvo profesorice Jelene Cetinje Vukelić i muzejske pedagoginje Milice Đilas, posjetili su izložbu kako bi saznali s čime se svjetlo sve povezuje, kako mu umjetnici pristupaju povezujući ga s drugim medijima te kako se svjetlo aplicira u suvremenoj umjetnosti.

Galerija slika


 


IZBOR ZA MISS I MISTERA DOMA

  Dom učenika Sušak odsada ima Miss i Mistera doma! Naime, u utorak, 17. travnja 2012. godine, održan je izbor za najljepšu učenicu i najšarmantnijeg učenika. Lentom Missice okitila se Linda Janeš koja je žiri osvojila umijećem plesa, a titula Mistera pripala je Goranu Janešu. Nakon proglašenja najljepših, učenici su se zabavljali uz glazbu i ples.

Galerija slika


 


RAVNATELJICA EDITA STILIN PONOVO IZABRANA

  Dosadašnja ravnateljica mr.sc. Edita Stilin ponovo je jednoglasno izabrana na mandat od pet godina kao čelna osoba ustanove.

Galerija slika


 


KULTURNI DIO 37. REGIONALNE DOMIJADE

  U kulturnom dijelu 37. regionalne Domijade, održane 15. travnja 2012. godine, učenici su svoj rad prezentirali kroz scensko, glazbeno-plesno i likono područje. Zahvaljujući kvalitetnom, sustavnom i sadržajnom radu, učenici likovne sekcije Doma učenika Sušak, pod vodstvom profesorice Jelene Cetinje Vukelić, ocjenom stručnog žirija osvojili su:
1. mjesto u području likovne umjetnosti – crtež Valentine Tomljanović
1. mjesto u području primijenjene umjetnosti – rukotvorina Jovane Rastović
1. mjesto u području primijenjene umjetnosti – dizajn haljine Ivane Špionjak
3. mjesto u području primijenjene umjetnosti – dizajn haljine Tee Teodorović
3. mjesto u području likovne umjetnosti – fotografija Stele Novotny Učenica Tea Teodorović, ocjenom učeničkog žirija, osvojila je prvo mjesto u području likovne umjetnosti s crtežom.
Vokalna skupina učenica Doma učenika Sušak, DUS5, nastupila je s autorskom pjesmom „Odlaziš“ učenice Anđe Butorac, a učenica Sara Pajnić nastupila je s recitacijom „Moje prijateljice“..

Galerija slika


 


SPORTSKA NATJECANJA 37. REGIONALNE DOMIJADE

  U subotu 14. travnja 2012. godine, nakon otvaranja 37. regionalne Domijade čijem je otvaranju prisustvovao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, predstavnica Primorsko-goranske županije Jasna Blažević i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu, Veljko Karabaić, održana su sportska natjecanja učenika iz regije Zapadna Hrvatska. Učenici Doma učenika Sušak sudjelovali su u odbojci, streljaštvu, nogometu, i stolnom tenisu. Muška ekipa streljaštva i stolnog tenisa osvojila je 1. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji streljaštva učenik Josip Kruljac osvojio je 1. mjesto, a učenik Filip Ružić proglašen je najboljim stolnotenisačem Domijade. Nogometaši su se s dvije pobjede plasirali do polufinala, a odbojkašice su izgubile prvu utakmicu od pobjednica Domijade – Pazinskog kolegija klasična gimnazija. Završetkom natjecanja, muška stolnoteniska ekipa stekla je pravo sudjelovanja na državnoj Domijadi koja će se održati početkom svibnja u Umagu.

Galerija slika


 


IZLAGANJE STRUČNE SURADNICE NA HPKZ-u

  Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Hrvatskom udrugom ravnatelja osnovnih škola, Hrvatskom udrugom ravnatelja srednjih škola i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba Hrvatski pedagoško-književni zbor organizirao je stručno-znanstveni skup „Kompetencije razrednika i voditelja skupina“
  Na skupu su sudjelovali odgajatelji u predškolskim ustanovama, učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola, stručni suradnici i ravnatelji, te predstavnici osnivača odgojno-obrazovnih ustanova i Ureda državne uprave.
  Plenarno izlaganje „Suradnja u učeničkom domu“, održala je stručna suradnica Doma učenika Sušak, Elizabeta Galić-Papić, a nastalo je u koautorstvu s ravnateljicom, mr.sc. Edita Stilin.

Galerija slika


 


SUDJELOVANJE NA NATJECANJU MLADEŽI HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

  Pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organiziralo je 36. Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa. Naši su učenici ovom prigodom pokazali zavidno znanje na teoretskim i praktičnim razinama. Učenica Una Tonković bila je voditeljica natjecateljske ekipe koju su činili Vladimir Zrnić, Klara Kovacs, Marinela Mrakovčić, Sanja Zatezalo i Andrej Brajdić. Zahvaljujući znanju iz zdravstvenih djelatnosti, pružanja prve pomoći, povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i međunarodnog humanitarnog prava, Deklaraciji o ljudskim pravima i Konvenciji UN-a o pravima djeteta, naši su učenici osvojili drugo mjesto u kategoriji mladeži.

Galerija slika


 


SUDJELOVANJE NA KREATIVNOJ RADIONICI U UČENIČKOM DOMU KVARNER

  Na poziv Učeničkog doma Kvarner likovna sekcija Doma učenika Sušak s prof. Jelenom Cetinja Vukelić sudjelovala je na kreativnoj radionici „Slike od konca“. Na taj način Učenički dom Kvarner je obilježio 64. obljetnicu postojanja, a i mi smo svojim dolaskom dali svoj mali doprinos.


 


UČENICI NA UTAKMICI ŽENSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE REPUBLIKE HRVATSKE

  S prepunih tribina Centra Zamet, naši su učenici 21. ožujka popratili kvalifikacijsku utakmicu ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske i Danske za plasman na Europsko prvenstvo 2012. godine. Ovu vrlo važnu utakmicu za daljnji nastup na Europskom prvenstvu, hrvatske rukometašice uspješno su odigrale pobjedivši dansku reprezentaciju rezultatom 21:19. Uzvratni susret, koji će se održati u Danskoj, naši će učenici također poratiti, ali ovoga puta ipak samo s malih ekrana.


Galerija slika

 


GENERALNA SKUPŠTINA ESHA U LJUBLJANI

  Ravnateljica Doma sudjelovala je na Generalnoj skupštini Europskog udruženja ravnatelja (ESHA) u Ljubljani.Galerija slika

 


TURNIR U STRELJAŠTVU POVODOM VALENTINOVA

  U organizaciji Doma učenika Sušak, u Rijeci je povodom Valentinova održan turnir u streljaštvu na kojem je sudjelovalo sedam učeničkih domova. Natjecanje je održano u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a natjecalo se sedam muških i četiri ženske ekipe.
  U ekipnom dijelu muška ekipa Doma učenika Sušak osvojila je četvrto, a ženska ekipa drugo mjesto. U pojedinačnoj muškoj konkurenciji učenik Josip Kruljac osvojio je prvo mjesto, a u ženskoj konkurenciji učenica Angela Matejčić osvojila je treće mjesto.

Galerija slika

 


TURNIR U ODBOJCI POVODOM VALENTINOVA

  Ženska odbojkaška ekipa Doma učenika Sušak sudjelovala je 29. veljače 2012. godine na odbojkaškom turniru povodom Valentinova. Turnir se održao u Rijeci u organizaciji Učeničkog doma Podmurvice. S dvije pobjede u skupini, naše su se odbojkašice plasirale izravno u finale. U finalnoj utakmici s odbojkaškom ekipom Pazinskog kolegija – klasične gimnazije, izgubile su te tako osvojile drugo mjesto.

Galerija slika

 


STOLNOTENISKI TURNIR POVODOM VALENTINOVA U KARLOVCU

  Muška stolnoteniska ekipa Doma učenika Sušak sudjelovala je 24. veljače na XIII. Memorijalnomalnom stolnoteniskom turniru „Prof. Ivan Mikšić“ u Karlovcu.

  U muškoj konkurenciji natjecalo se pet domova, a naši su stolnotenisači - Duško Marijan Morić, Filip Ružić i Jurica Grgurić osvojili 1. mjesto.Galerija slika

 


SUDJELOVANJE NA PROJEKTU „RIJEKA PSIHOLOGIJE“

  U sklopu 5. tjedna psihologije u Hrvatskoj, u Rijeci se od 20. do 26. veljače održala manifestacija Rijeka psihologije. Cilj projekta je popularizacija psihologije putem predavanja, debata i tribina na različitim gradskim lokacijama. Manifestacija je imala i humanitarni karakter – sudionici su prikupljali novac za uređenje Odjela za djecu i adolescente u Psihijatrijskoj bolnici Lopača.
  Hvale vrijedan humanitaran karakter ove manifestacije i popularizacija psihologijskih tema, potaknuli su našu stručnu suradnicu, psihologinju Elizabetu Galić-Papić, da u projektu sudjeluje radionicom „Uspješan neuspjeh ili neuspješan uspjeh“ . Radionica je održana u domskoj knjižnici, a velik odaziv naših učenika potvrdio je aktualnost obrađene tematike.Galerija slika

 


ODRŽANA 9. LI-RA SUŠAK

  U želji da jednom godišnje okupimo učenike i njihove voditelje u druženju, razmjeni iskustava u likovnom stvaralaštvu i učenju novih tehnika, prije devet godina osnovali smo LI-RU, manifestaciju kreativnoga stvaranja. Ove su godine voditelji radionica – Jelena Cetinja Vukelić, mag. art. i Željko Bužleta, prof. - odlučili na kreativan način prenamijeniti svrhu patenta i novinskoga papira. Učenici i odgajatelji iz osam učeničkih domova, od patenata su oblikovali broševe, naušnice, ogrlice i prstenje, a od pletenog novinskog papira stvorili su unikatne torbice. Mnoštvo primijenjenih umjetničkih djela, kreativno stvaralaštvo i međusobno druženje, obilježili su i ovu LI-RU.Galerija slika

 


PLES POD MASKAMA

  Običaj maskiranja seže daleko u povijest. Poklade, maškare, mesopust, bušari, šafingari, fašnik, pust i karneval samo su neki od naziva za razdoblje nakon Nove godine, do Čiste srijede ili Pepelnice. U to vrijeme svatko ima priliku barem na jedan dan postati netko drugi.
  U našem domu borave učenici iz različitih krajeva, no svima je poznata stoljetna mesopusna tradicija te smo stoga pokladne običaje proslavili "Plesom pod maskama". Najbolje maske imali su Linda Janeš i Goran Janeš, a drugo mjesto osvojili su Marko Ribarić i Josip Kruljac. Kroz zabavne igre i ples, učenici su upotpunili čaroliju ovoga divnog običaja!Galerija slika

 


OBILJEŽILI SMO DAN ZALJUBLJENIH

Učenici likovne sekcije su tehnikom kaširanja oblikovali tradicionalna dvostruka srca koja simboliziraju Valentinovo. Kaširanim srcima dekorirali su predvorje doma te tako, na kreativan način, oblježili mjesec ljubavi. Srca s porukama dijelili su svim zaljubljenima u domu.Galerija slika

 


RADIONICA "PRIJATELJSTVO I LJUBAV"

Radionica "Prijateljstvo i ljubav" okupila je naše učenike dan prije Valentinova. Znajući da ljubav ide kroz želudac, pripremili su mnoštvo kolača kako bi Dan zaljubljenih i Večer pod maskama dočekali degustirajući proizvode svojih kreativnih ruku. Snickers, Poljupci od marelice i Salamice domišljati su nazivi slastica koje su, s puno ljubavi, pripremili naši vrijedni učenici.Galerija slika

 


MALONOGOMETNI TURNIR POVODOM VALENTINOVA U PAZINU

Ekipa malog nogometa Doma učenika Sušak sudjelovala je 9. veljače 2012. godine na tradicionalno održavanom malonogometnom turniru povodom Valentinova. U organizaciji Pazinskoga kolegija – klasične gimnazije, na turniru je sudjelovalo osam malonogometnih ekipa. Izvlačenjem parova, naši su učenici odgrali utakmicu s ekipom Učeničkog doma Lovran. Od protivničke su ekipe utakmicu izgubili rezultatom 2:4 te se tako plasirali na sedmo mjesto.Galerija slika

 

RAVNATELJICA KUHALA ZA BESKUĆNIKE

Ravnateljica Doma, mr. sc. Edita Stilin, kuhala je večeru za 16 beskućnika u prihvatilištu za beskućnike "Ruža sv. Franje" Riječke nadbiskupije zajedno s dvije pomoćnice, Zdenkom Blažević i Svjetlanom Božić. Akcija je pokrenuta preko Facebooka u otvorenoj grupi „Zvijezde kuhaju“.Galerija slika

 

 
4