DOKUMENTI
UPISI
KATALOG INFORMACIJA DUS
NABAVA
NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA
FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI
SJEDNICE DOMSKOG ODBORA
KAKO DO NAS?

Dom učenika Sušak - mapa

 

 

 

 

  
   

USPJEŠNO I. POLUGODIŠTE

Na kraju I. polugodišta prolaznost učenika Doma je 80% (85 učenika).
S odličnim i vrlo dobrim uspjehom I. polugodište završilo je 63% (67 učenika).
Svega 20 učenika je negativno ocijenjeno, od toga 9 učenika ima jednu negativnu ocjenu.
Pedagošku mjeru sprečavanja – opomenu, dobio je jedan učenik. .Galerija slika

 

RADOVI U DOMU TIJEKOM ZIMSKIH PRAZNIKA

Za vrijeme zimskih praznika uređivali smo Dom - stepenište, domsku kuhinju, hodnike.
Galerija slika

 

"BOŽIĆNI TURNIR U MALOM NOGOMETU"

Učenici ekipe malog nogometa Doma učenika Sušak u sastavu: Marko Radetić, Mate Vulelija, Leonardo Štokić, Marko Ribarić, Sebastijan Babić, Marko Milošević, Dražen Pernić, Stjepan Nekić i Ivan Kaštelan sudjelovali su na Božićnom turniru u malom nogometu. Na turniru su se natjecale ekipe devet učeničkih domova, a naši su učenici odigrali utakmicu prvog kola s Učeničkim domom Podmurvice i izgubili. Slijedom toga ispali su iz daljnjeg natjecanja.

 

"BOŽIĆNI TURNIR U STOLNOM TENISU"

Učenici stolnoteniske ekipe Doma učenika Sušak - Duško Marijan Morić, Jurica Grgurić, Filip Ružić i Vladimir Zrnić - sudjelovali su na Božićnom turniru u Puli, održanom 7. prosinca. Učenici su se s dvije pobjede u skupinama plasirali u finale, a pobijedivši stolnotenisku ekipu Učeničkog doma Pula, osvojili su prvo mjesto.

Galerija slika

 

BOŽIĆNI TURNIR U ODBOJCI

Odbojkaška ekipa Doma učenika Sušak u sastavu: Linda Janeš, Mihaela Žužić, Klara Kocić, Ema Perkić, Klara Kovacs, Marinela Mrakovčić, Anamarija Deželjin, i Ana Subanović sudjelovale su na Božićnom turniru u Puli. S dvije pobjede u skupini, naše su se odbojkašice plasirale izravno u finale. U ogledu s Pazinskim kolegijem klasična gimnazija su izgubile i osvojile drugo mjesto.

Galerija slika

 

POGLEDALI SMO PREDSTAVU „OD KOLIJEVKE PA DO GROBA“

Predstava „Od kolijevke pa do groba“ prikazuje odnose među srednjoškolcima, kao i njihov odnos prema životnim vrijednostima, a utemeljena je na rezultatima istraživanja života mladih. Nakon predstave učenici iz publike i mladi glumci otvorili su diskusiju o njihovom doživljaju predstave i srednjoškolskog sustava. I učenici našeg Doma vrlo su angažirano sudjelovali u diskusiji.

Galerija slika

 

ADVENT U DOMU

Pripreme za jedan od najvećih kršćanskih blagdana – Božić, započele su i u našem Domu. Učenici likovne sekcije napravili su novogodišnje ukrase s kojima su okitili dva bora i rukohvate stepenica, od papira su kaširali bijeloga snjegovića, a zbornicu su ukrasili adventskim vijencem. Dom učenika Sušak spreman je za doček Božića!

Galerija slika

 

RESTAURATORSKI ZAHVAT UČENIKA ŠKOLE ZA PRIMIJENJENU UMJETNOST

Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, uz stručno vodstvo profesorice Zrinke Kralj, akademske slikarice, oslikali su prije desetak godina zidove u predvorju Doma. Ovih su dana zidove restaurirali te ih osvježili novim motivima i koloritom. Potporu im je pružila i likovna sekcija Doma.

Galerija slika

 

PREDAVANJE O PREVENCIJI GRIPE I VIROZE

Dr. Jadranka Mikašinović Arbanas održala je učenicima aktualno predavanje "Kako se štititi od gripe i viroze". Obzirom da je učenički dom mjesto većeg skupa djece, izuzetno je važno pridržavati se informacija koje su dobili od dr.Mikašinović Arbanas. Interes učenika pokazao je da je predavanje bilo zanimljivo i poučno.

Galerija slika

 

SJEĆANJE NA VUKOVAR

Učenici Doma učenika Sušak obilježili su dvadesetu obljetnicu Dana sjećanja na Vukovar izradom plakata i paljenjem svijeća u spomen na sve poginule branitelje i civile koji su dali život za obranu grada Vukovara i slobodu Hrvatske.

Galerija slika

 

ZAVRŠENI RADOVI NA KROVU DOMA

Krajem kolovoza započela je druga faza sanacije krovišta (terase) doma. Radovi su u studenom privedeni kraju. Dom učenika Sušak sada ima novi krov, a u budućnosti i u potpunosti iskorištenu terasu s pogledom na čitav Kvarner. Troškove sanacije krova u cijelosti je financirala Županija primorsko-goranska, s iznosom od 350.000 kuna.

Galerija slika

 

POSJETA STUDENATA FILOZOFSKOG FAKULTETA

Studenti Filozofskog fakulteta u Rijeci, uz vodstvo profesorice, dr. sc. Anite Klapan, posjetili su Dom učenika Sušak kako bi se upoznali s odgojno-obrazovnim radom u učeničkom domu. Svoju su posjetu završili obilaskom domskog prostora i učeničkih spavaonica.

Galerija slika

 

OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN KUHARA

Svake godine, 20. listopada, članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza slave Međunarodni dan kuhara. Učenici Doma učenika Sušak odlučili su obilježiti taj dan te tako odati priznanje vrlo važnoj ulozi koju kuhari imaju u njihovom svakodnevnom životu. Stoga su učenici iz Komisije za jelovnik i medicinska sestra uručili kuharicama i kuharu zahvalnicu u ime svih učenika Doma te im se na taj način zahvalili na njihovom trudu u svakodnevnom pripremanju ukusnih obroka!

Galerija slika

 

POSJET IZLOŽBI SLIKA VOJE RADOIČIĆA

Vojo Radoičić sasvim je posebna pojava u suvremenoj hrvatskoj umjetnosti, a njegov umjetnički izražaj počiva na jednostavnosti, nesputanosti, slobodi i iskrenosti. Učenici Doma učenika Sušak posjetili su izložbu ovog velikog riječkog slikara upriličenu u Malom salonu. Nepresušan kolorit njegovih djela, životna radost njegovih motiva i vječita aktualnost njegove umjetnosti zasigurno su ostavili trag i na našim učenicima.

Galerija slika

 

OBILJEŽILI SMO DAN MUŠKARACA

Skupina učenika Doma učenika Sušak dosjetljivo je obilježila Dan muškaraca posjetivši boćarski klub Benčić Vargon – Rijeka! Boćanje je specifičan sport o čijim su pravilima naši učenici ovom prilikom poslušali zanimljivo predavanje. Učenik doma Sušak, Bruno Kraljić, reprezentativac je Hrvatskog boćarskog saveza pa su naši učenici nazočili njegovu treningu koji iziskuje izuzetnu spretnost i izdržljivost. Osim što su upoznali trostruku prvakinju Hrvatske u boćanju, Nives Martinaš, i juniorskog svjetskog rekordera u juniorskom „izbijanju“, Lea Brnića, učenicima je omogućen i kratki ogled u boćanju.

Galerija slika

 


OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN DIJABETESA"

Povodom Svjetskog dana dijabetesa, učenici Doma učenika Sušak prisustvovali su s medicinskom sestrom predavanju u Gradskoj vijećnici o tipovima i simptomima dijabetesa te o važnostima pravilne ishrane.

 

OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN JABUKE

Učenici Doma učenika Sušak obilježili su Svjetski dan jabuka cijeđenjem jabučnog soka, promičući na taj način važnost jabuka u zdravlju i prehrani.

Galerija slika

 


ODRŽAN AKTIV STRUČNIH SURADNIKA

Dana 20. listopada 2011. godine u našem Domu je održan Aktiv stručnih suradnika regije zapadna Hrvatska. Aktivu su prisustvovali psiholozi i pedagozi iz sedam učeničkih domova regije. Tema sastanka bila je dnevnik rada stručnog suradnika i plan rada Aktiva.

 

POSJET ZVJEZDARNICI NA SV. KRIŽU

Jedinstveni astronomski centar u Hrvatskoj i široj regiji koji objedinjuje najsuvremeniji digitalni planetarij i zvjezdarnicu, ugostio je naše učenike koji su kroz edukativno-zabavni program upoznali astronomiju kao znanost. Nakon teorijskog dijela, uz pomoć digitalne tehnologije, prikazana im je simulirana slika svemira kao beskonačnog prostranstva koje nas okružuje i koje postoji neovisno od ljudskog znanja. Svemir našim učenicima nikada nije bio bliži!

Galerija slika

 

VOŽNJA TURISTIČKIM AUTOBUSOM

Učenici Doma učenika Sušak upoznali su znamenitosti grada Rijeke i Opatije na jedinstven i neponovljiv način - vozeći se turističkim autobusom od Trsata do Opatije! Uz otvoren pomičan krov, iz „ptičje“ perspektive drugoga kata, učenici su tijekom vožnje slušali zanimljivosti o riječkim i opatijskim lokalitetima. Turistički je autobus osmišljen po uzoru na projekte svjetskih metropola nastojeći prikazati grad Rijeku važnim turističkim središtem. Osim što je prvi takav autobus u Hrvatskoj, njegova prepoznatljivost i specifičnost osnažena je i originalnim vizualnim rješenjima riječkoga umjetnika, Voje Radoičića.

Galerija slika

 

RODITELJSKI SASTANAK NA POČETKU NOVE ŠK. GOD. 2011./12.

U nedjelju, 4. rujna 2011. godine započeli smo školsku godinu prijemom novih učenika i njihovih roditelja. Održan je roditeljski sastanak za 21 novu učenicu i 13 učenika i njihove roditelje. Ravnateljica Doma dala je roditeljima informacije o Domu, o načinu odgojno-obrazovnog rada i sl. Predstavila je i sve djelatnike koji će 24 sata skrbiti o učenicima. Svaki odgajatelj ponaosob je dodatno informirao svoje učenike i roditelje, odgovarajući na sva pitanja zainteresiranih roditelja.

Galerija slika

 

UREĐENJE DOMA TIJEKOM LJETNIH PRAZNIKA

Svake godine tijekom ljetnih praznika Dom se preuređuje. Skupina djevojaka dobila je novu kupaonicu, uređeni su podovi, oličeno je kompletno stubište Doma. Oličen su hodnici III kata. Na ulaznom dijelu zgrade postavljeno je nekoliko novih sobnih vrata. Uređena je kompletna unutarnja ograda. Početak nove školske godine ponovo će biti ugodniji i kvalitetnji za naše nove i stare učenike.

Galerija slika

 

PISMO BIVŠE UČENICE TARE STOJAKOVIĆ

Tijekom ljeta pisali su nam bivši učenici, na čemu im veliko i toplo hvala.
Evo jednog od pisama:

Poštovana, ravnateljice!
Želim Vam uputiti lijep pozdrav s mora, nadam se da uživate u ovom ljetu i da se odmarate koliko god možete. Meni je ovo ljeto dosta radno, ali nisam izbjegavala izlaske i odlaske na more. Htjela sam Vam javiti da sam upisala fakultet koji sam htjela, a to je radiologija, u Zagrebu. Opet neko novo mjesto, ali i to je dobar početak još jedne ere mog školovanja. Puno puta tokom dana spomenem život u domu. Jako sam zadovoljna što sam bila baš u ovom Domu, i što sam živjela i radila baš s tim ljudima, odnosno sa vama. Nijedno prijateljstvo koje je stvoreno u Domu nije prekinuto, i iskreno vjerujem da i drugi dijele mišljenje sa mnom da je to jedno predivno iskustvo koje će nas pratiti kroz život. Smatram da su ovakve poruke ocijene Vašeg rada i Vaših suradnika.
Nadam se da ste i Vi sami zadovoljni.
Prvom prilikom ću Vas doći posjetiti.
Pozdrav!

 

ZAVRŠEN UPIS U 1. UPISNOM ROKU

Dom učenika Sušak je natječajem objavio 33 slobodna mjesta.
U prvom upisnom krugu zaprimljeno je 58 prijava. U Dom je ukupno primljeno 33 učenika, od toga 21 učenica i 12 učenika.
Dom je popunio svoj kapacitet od 106 učenica i učenika.

 


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke DOMU UČENIKA SUŠAK uručena je plaketa „ZLATNI GRB GRADA RIJEKE 2011." za iznimna odgojno-obrazovna postignuća te unapređenje uvjeta i kvalitete rada u učeničkim domovima. Nagradu je u ime Doma primila ravnateljica mr.sc. Edita Stilin.

Galerija slika

 5