DOKUMENTI
UPISI
KATALOG INFORMACIJA DUS
NABAVA
NATJEČAJI ZA RADNA MJESTA
FINANCIJSKI IZVJEŠTAJI
SJEDNICE DOMSKOG ODBORA
KAKO DO NAS?

Dom učenika Sušak - mapa

 

 

 

 

  
   
 

VEČER POHVALA I NAGRADA NAJBOLJIM UČENICIMA U ŠK.GOD. 2010/11.

U četvrtak, 9. lipnja 2011. upriličili smo tradicionalnu Večer pohvala i nagrada najboljim učenicima. Školski uspjeh, primjerno vladanje, zalaganje u sportskim, kulturnim i humanitarnim aktivnostima, te uspjeh na domskim natjecanjima su kriteriji po kojima se vrednovao trud naših učenika tijekom cijele školske godine.
Nagradu su primili: Tomislav Rončević, Filip Ružić, Aleksandra Gvero, Slobodanka Gvero, Elena Jurković, Aleksandra Musulin, Anđela Matejčić, Vladimir Zrnić i stolnoteniska ekipa Doma.
Pohvalu Odgajateljskog vijeća dobilo je 16 učenika: Tea Teodorović, Božica Žarković, Franka Tomljanović, Linda Janeš, Mihaela Žužić, Michaella Ann Sophia Sumajstorčić, Florijan Karh, Josip Kruljac, Mate Vulelija, Duško Marijan Morić, Ilona Glušac, Filip Knezović, Ivan Kaštelan, Tena Miličević, Dražen Pernić i Stjepan Nekić. Odlukom Odgajateljskog vijeća proglašene su i najurednije spavaonice (12, 18, 22 i 29) i IV. odgojna skupina.
Pohvalu odgajatelja dobilo je 10 učenika: Ana Grdić, Andreja Poje, Emilija Polonio, Gabriela Žužić, Ana Subanović, Marko Ribarić, Roni Kostadina, Anton Juranić, Luka Bošnjak i Jurica Grgurić.
Ukupno je nagrađeno i pohvaljeno 49 učenika u školskoj 2010/11 godini.

Galerija slika

 

SUDJELOVANJE U PROJEKTNOM DANU U UČENIČKOM DOMU PODMURVICE

Učenički dom Podmurvice organizirao je projektni dan pod nazivom „Zabavimo se prirodno i pomozimo prijateljima“. Svečanost je započela podizanjem zelene zastave /produženje statusa eko-škole/, te otkrivanjem murala riječkog umjetnika Voje Radoičića. Organizirane su likovne radionice na temu zdravog života i sportska nadmetanja. Skupina učenika našeg Doma je s prof. Jelenom Cetinja Vukelić sudjelovala u projektnom danu u Učeničkom domu Podmurvice.

Galerija slika

 

POSJETA DOMU ZA NEZBRINUTU DJECU „IVANA BRLIĆ MAŽURANIĆ“

Učenici Doma učenika Sušak već tradicionalno, posljednjih 15 godina odlaze u posjet Domu za nezbrinutu djecu „Ivana Brlić Mažuranić“ u Rijeci. Tako je bilo i ove godine kada su učenici i medicinska sestra našeg Doma posjetili ustanovu u kojoj se nalaze nezbrinuta djeca do 3. godine života i donirali im igračke, odjeću, obuću i dječju hranu. U donaciji su sudjelovali gotovi svi učenici Doma, svojim osobnim prilozima i darovima.

Galerija slika

 


ODABRANA FOTOGRAFIJA MARTINE BERTOVIĆ

Učenica Martina Bertović prijavila se na natječaj fotografije „Europska Rijeka – Rijeka raznolikosti“ u organizaciji grada Rijeke. Odabrana fotografija naše učenice predstavljat će grad Rijeku u Genovi, gdje će se odabrati tri najbolje fotografije pristigle iz mnogih gradova. Fotografija „Tri“ biti će tiskana u knjizi fotografija „Vaš grad – vaše mišljenje“, te će biti izložena 1. lipnja, 2011. u Narodnoj čitaonici na Trsatu.

 

MATURALNA VEČER U DOMU

Dana 12.05.2011. godine oprostili smo se od naša 23 maturanta i maturantice. Tom prigodom smo ih nagradili i pohvalili za primjeren uspjeh, vladanje u Domu i školi, te aktivno sudjelovanje u slobodnim aktivnostima Doma. Nagrađeno je 5 maturanata: Martina Bertović, Marko Rimac, Davor Nekić, Marin Nekić i Mario Španjol. Pohvalu Odgajateljskog vijeća dobili su 4 učenika: Martina Štrornoga, Valentina Grgurić, Dino Janeš i Mate Komadina, dok je pohvalom odgajatelja pohvaljeno 7 učenika: Ante Kovač, Anton Ivče, Anđelo Bobić, Josip Kovač, Eva Paver, Tara Stojaković i Lara Nadišić. Izabrali smo i učenicu generacije školske 2010/11. godine. To je učenica Škole za primijenjenu umjetnost Martina Bertović.

Galerija slika

 PROSLAVA 65. GODINA DOMA


Proslavili smo i naših dugih 65. godina postojanja. Prošlost Doma učenika Sušak bila je vrlo burna i put do naše samostalnosti nije bio nimalo lak. Proslavu su nam uveličali naši učenici kratkim programom, te poznati riječki gitarist Damir Halilović Hal.

Galerija slika

 

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

Prigodom proslave 65. godina postojanja Doma, postavili smo i izložbu učeničkih radova. Neki od radova nagrađeni su i na 36. Međužupanijskoj Domijadi.

Galerija slika

 

OBILJEŽAVANJE TJEDNA CRVENOG KRIŽA

U sklopu obilježavanja Tjedna Hrvatskog crvenog križa, Domu učenika Sušak dodijeljeno je priznanje za literarni rad iz područja Suzbijanja ovisnosti. Tema rada bila je „Mogu se zabaviti i bez alkohola“, a nagrađen je učenik Doma Luka Bošnjak.

Galerija slika

 

STOLNOTENISAČI DOMA 1. NA DRŽAVNOJ DOMIJADI

Stolnotenisači Doma sudjelovali su na 36. državnoj Domijadi koja je održana od 5. do 8. svibnja 2011. godine u Umagu. Pobijedili su sve ekipe i osvojili 1. mjesto. Stolnotenisku ekipu su činili: Duško Marijan Morić, Entoni Samarđić i Mario Španjol.

Galerija slika

 


DOM UČENIKA SUŠAK
DOBIO ZLATNU PLAKETU „GRB GRADA RIJEKE“

Gradsko vijeće Grada Rijeke je na svojoj 20. sjednici održanoj 28. travnja 2011. godine donijelo odluku da se Zlatna plaketa „Grb Grada Rijeke“ dodijeli Domu učenika Sušak za iznimna odgojno-obrazovna postignuća te unapređenje uvjeta rada u učeničkim domovima.

 

UČENICA POKLONILA SVOJE RADOVE DOMU

Ema Perkić, učenica našeg Doma i 2. razreda Prirodoslovne i grafičke škole u slobodno vrijeme bavi se grafičkim dizajnom.
Izložila je svoje radove na 36. međužupanijskoj Domijadi u Pazinu 16. travnja 2011. godine.
Nakon izložbe poklonila je Domu svoje radove.

 

Galerija slika

 

KULTURNI DIO 36. MEĐUŽUPANIJSKE DOMIJADE

U subotu, 16. travnja 2011. godine završena je 36. međužupanijska Domijada u Pazinu.

Nakon sportskih natjecanja domovi naše regije prezentirali su svoj rad u multimedijalnom i scenskom području.

Naš Dom su predstavljale likovna i recitatorska grupa. Osvojili smo:

 • 2. mjesto u primijenjenoj umjetnosti (Martina Bertović:„Tolac“ )
 • 2. mjesto u dizajnu (Josip Kovač: „Qvashi-Que“)
 • 3. mjesto u dizajnu (Tea Teodorović: „Svjetlost“)
 • 3. mjesto u fotografiji (Martina Bertović: „Berberka“)

Galerija slika

 

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Već dugi niz godina provodi se zdravstvena edukacija u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Održan je niz interaktivnih radionica u kojima učenici sudjeluju kao inicijatori i kreatori. U utorak, 12. travnja 2011. godine održana je radionica „Biti i ostati zdrav“ koju je vodila prim.mr.sc. Jagoda Dabo, voditeljica školske medicine. Nakon radionice održana je konferencija za tisak na istu temu koju su predstavile mr.sc. Edita Stilin, ravnateljica Doma, prim.mr.sc. Jagoda Dabo, voditeljica školske medicine u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i Danka Kovačević, viša medicinska sestra Doma.

 

ZAVRŠEN SPORTSKI DIO 36. MEĐUŽUPANIJSKE DOMIJADE

U subotu, 9. travnja 2011. godine održana su sportska natjecanja Domijade u Pazinu. Naš Dom predstavljali su stolnoteniska muška i ženska ekipa, nogometna i odbojkaška ekipa. Muška stolnoteniska ekipa osvojila je 1. mjesto u konkurenciji 9 učeničkih domova Primorsko-goranske, Istarske, Karlovačke i Ličko-senjske županije i time stekla pravo sudjelovanja na državnoj Domijadi koja će se održati početkom svibnja u Umagu.

Galerija slika

 

STRELJAŠTVO NA 36. MEĐUŽUPANIJSKOJ DOMIJADI

U petak 1. travnja 2011. godine počela je 36. međužupanijska Domijada. Domaćin ovogodišnje Domijade je Pazinski kolegij klasične gimnazije. Natjecanje je započelo sa streljaštvom koje je organizirano u streljani u Rovinju. Ženska ekipa streljaštva osvojila je 2. mjesto, a muška ekipa 5. mjesto.

Galerija slika

 

DONACIJA UČENIČKOM DOMU VUKOVAR

Učenički dom Vukovar otvorio je svoja vrata u novom ruhu. Jedan dio doma je nanovo izgrađen sredstvima Vlade Republike Hrvatske, a drugi dio je obnovljen sredstvima američke vojske. Tom prigodom na svečanom otvorenju ravnateljica Edita Stilin uručila je poklon - računalo ravnatelju Učeničkog doma Vukovar Želimiru Hincaku.

Galerija slika

 

„ZAŠTO (NE) PUŠIM?“

U srijedu, 23. ožujka 2011. godine organizirana je radionica „Zašto (ne) pušim?“ kojoj je prisustvovalo 19 učenika. Nakon predavanja učenici su iznosili svoja mišljenja i iskustva. Razgovaralo se o tome kako mladi počinju pušiti, zašto donose odluku da će zapaliti cigaretu i kako ne popustiti pritiscima vršnjaka.

Galerija slika

 

 

ZAVRŠENO NATJECANJE MLADEŽI HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA

U subotu, 12. ožujka 2011. godine održano je u Dvorani mladosti na Trsatu 35. gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći. Sudjelovale su 2 srednje škole i 2 učenička doma. Ekipa našeg doma zauzela je 2. mjesto.

 

Galerija slika

 

ODRŽAN STRUČNI AKTIV U NAŠEM DOMU

Dana 10. ožujka 2011. godine u našem Domu je održan Aktiv stručnih suradnika. Aktivu su prisustvovali psiholozi i pedagozi iz 5 učeničkih domova naše regije. Dogovoren je program rada Aktiva kao i aktivnosti u narednim mjesecima.

 

 

ODRŽANA OSMA LI–RA SUŠAK

Susret učeničkih domova koji već postaje tradicionalan, održan je u Domu učenika Sušak po osmi put. LI–RA je mjesto druženja, učenja novih tehnika i razmjene iskustva u likovnom stvaralaštvu. Na ovogodišnjoj manifestaciji učenici i njihovi voditelji radili su u dvije radionice: decoupage tehnike i izrade šarenih ogrlica od tkanine. Voditelji radionica bili su Tajana Zdeličan, prof. i maturanti našeg Doma Martina Bertović i Josip Kovač. Ukupno je sudjelovalo osam učeničkih domova naše regije.

Galerija slika

 

SQUASH U MYME-u

Učenici Doma učenika Sušak rekreativno igraju squash u obližnjem sportskom centru Myme. Učenici su se sportski nadmetali i proveli ugodno poslijepodne.

Galerija slika

 


ODBOJKAŠKI TURNIR POVODOM VALENTINOVA U PULI


U utorak, 22. veljače 2011. godine odbojkašice Doma sudjelovale su na turniru povodom Valentinova koji se održao u Puli. Učenice su odigrale tri utakmice – jednu su pobijedile, a dvije izgubile. Osvojile su 5. mjesto. Turnir su osvojile učenice iz Pazinskog kolegija.

 


STOLNOTENISKI TURNIR POVODOM VALENTINOVA U KARLOVCU


Muška i ženska stolnoteniska ekipa sudjelovala je 15. veljače 2011. na stolnoteniskom turniru u Karlovcu. Ekipa stolnotenisača je u posljednjem meču protiv Učeničkog doma Podmurvice, nakon skoro 3 sata igre, izgubila mogućnost ulaska u finale. U borbi za 3.mjesto ogledali su se s Učeničkim domom Pula i izgubili. Djevojke su osvojile 4. mjesto.

Galerija slika

 

VALENTINOVO

Obilježili smo Dan ljubavi i prijateljstva lijepim porukama koje smo dijelili jedni drugima. Kuharice su spremile kolače u obliku srca, a svi znamo da ljubav ipak na kraju svega „ide kroz želudac“.

Galerija slika

 

USPJEŠNO I. POLUGODIŠTE

Na kraju I. polugodišta prolaznost učenika Doma je 70 %, od toga je 50 % učenika polugodište završilo s odličnim i vrlo dobrim uspjehom.
Obrazovna uspješnost je znatno iznad prosjeka Primorsko-goranske županije gdje je svaki drugi srednjoškolac negativno ocijenjen na polugodištu.

Galerija slika

 

DOM JE OTKUPIO IZLOŽBU FOTOGRAFIJA UČENICE STELE NOVOTNY

Stela Novotny učenica našeg doma i Medicinske škole u Rijeci u slobodno vrijeme se bavi fotografiranjem i izradom fotografija. Tijekom mjeseca prosinca imala je izložbu svojih fotografija u domu. Kako je to bila prva njena izložba, dom u kojem boravi već nekoliko godina, odlučio je da i dalje dio zidova doma ukrašavaju Steline lijepe fotografije.

Galerija slika

 

TIJEKOM ZIMSKIH PRAZNIKA PREUREDILI SMO PRIZEMLJE DOMA

Za vrijeme zimskih blagdana učenici su se odmarali, a zaposlenici su vrijedno radili. Oličeni su i uređeni prostori blagavaonice, višenamjenske prostorije za razne aktivnosti i prostorije za gledanje televizije i učenje. Svaka prostorija je oličena drugom bojom i dodatno uređena slikarskim radovima učenika.

Galerija slika

 

UKRASILI SMO DOM

Likovna radionica kojoj su se pridružili i ostali učenici Doma uredili su domski prostor za nadolazeće blagdane. Okitili su jelke, ukrasili zidove, vrata spavaonica i sl.

Galerija slika

 

STOLNOTENISAČI OSVOJILI 1. MJESTO NA TURNIRU U PULI

Muška stolnoteniska ekipa Doma u sastavu: Duško Morić, Entoni Samarđić, Filip Ružić i Jurica Grgurić osvojili su 1. mjesto na stolnoteniskom turniru održanom u Puli. U finalu su pobijedili stolnotenisače Učeničkog doma Pula. BRAVO DEČKI!

Galerija slika

 

TURNIR STRELJAŠTVA U DUGOJ RESI

Održan je turnir streljaštva u organizaciji učeničkog doma iz Duge Rese. Učenici su se natjecali ekipno i pojedinačno. U ekipnom dijelu natjecanja naša i muška i ženska ekipa osvojila je četvrto mjesto. Učenik Vedran Kovač bio je PRVI u pojedinačnom natjecanju. BRAVO VEDRANE! .

Galerija slika

 

POSJET UČENIČKOM DOMU BAKAR

Dana 1. prosinca 2010. godine posjetili smo Učenički dom Bakar koji je organizirao kviz znanja. Osim edukativnog kviza priredili su i niz dinamičnih i veselih igara. Večer je protekla u ugodnom i toplom raspoloženju, gdje su učenici oba doma izmjenjivali svoja iskustva.

Galerija slika

 

LIKOVNA RADIONICA - IZRAĐIVANJE UKRASA ZA BOŽIĆ

Održana je likovna radionica izrade ukrasa za uređenje Doma povodom predsjojećih blagdana. Sudjelovali su svi učenici likovne sekcije. Bilo je izuzetno aktivno i izadil su veliki broj ukrasa koje će postaviti po cijelom Domu.

Galerija slika

 

RAVNATELJICA NA EUROPSKOJ KONFERENCIJI RAVNATELJA NA CIPRU

Na Cipru, u Limassolu od 4. do 6. listopada 2010. održana je Europska konferencija ravnatelja ESHA s temom „Uspješna škola: humani pristup. Na konferenciji je aktivno sudjelovalo 18 članova/ica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja te predstavljalo Hrvatsku. Imali smo prilike i posjetiti nekoliko srednjih škola na otoku, a i susresti se raznolikom kulturom i tradicijom Republike Cipar. Domaćin sljedeće konferencije ESHE je Škotska – Edinburg.


 

RADOVI NA KROVU DOMA

Započela je druga faza sanacije dijela krovišta Doma. U tu svrhu postavljena je skela na prednjoj fasadi. Radovi se odvijaju prilično sporo radi izrazito loših vremenskih prilika. Cjelokupnu investiciju prve i druge faze financira naš osnivač Primorsko-goranska županija.

Galerija slika

 

RAVNATELJICA DOMA NA PRIJAMU KOD PREDSJEDNIKA RH

Ravnateljica Doma mr.sc. Edita Stilin kao predstavnica Udruge ravnatelja srednjih škola prisustvovala je prijamu kod Predsjednika RH prof. dr. Ive Josipovića. Predsjednika Josipovića upoznali smo s problemima oko statusa ravnatelja, kao i nekim neriješenim zakonskim odredbama. U delegaciji su još bili Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec, prof i Drago Bagić, prof. predsjednik Nadzornog odbora Udruge.

Galerija slika

 

LIKOVNA RADIONICA DECOUPAGE-a TEHNIKE

Tijekom listopada i studenog 2010. godine održane su tri radionice decoupage-a tehnike. Ova salvetna tehnika izuzetno je pogodna za mnoge podloge pa smo odlučili ukrašavati razne predmete poput kutija, tanjura, boca i sl. Učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali u radu ove vrlo zanimljive i dekorativne tehnike.

Galerija slika

 

EKO DAN – PEKLI SMO „ZDRAVE“ KOLAČE

Učenici zajedno sa svojim odgajateljima pekli su kolače od mrkve, kruh od kikirikija te zdrave grickalice od sira. Kolači su bili bez šećera. Svi su uživali probajući na kraju plodove svoga rada. 

RAVNATELJICA NA STRUČNOM PUTOVANJU U MAKEDONIJU 2010.

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja organizirala je od 13.10. do 17.10.2010. stručno putovanje u Makedoniju. Stručno putovanje je dio suradnje s Udrugom makedonskih ravnatelja srednjih škola „Lider“ čiji članovi su bili na stručnom putovanju Hrvatskoj u siječnju 2010. godine.

Ciljevi stručnog putovanja su u potpunosti ostvareni. Realizirane su posjete brojnim školama (gimnazijama i strukovnim) te učeničkim domovima u Skopju, Strumici, Kavadarci i Ohridu. U Strumici su hrvatski ravnatelji sudjelovali na otvorenju sajma povodom Svjetskog dana hrane te su članovi Predsjedništva UHSR-a bili primljeni kod gradonačelnika Strumice. Organiziran je niz susreta s ravnateljima iz svih mjesta iz Makedonije koji je rezultirao inicijativama nastavka suradnje na brojnim područjima i projektima.

Galerija slika

 

NA BAZENIMA KANTRIDA

Jedan veći broj učenika odlučio je posjetiti bazene na Kantridi i malo zaplivati. Isprobali su tri bazena: - duboki u kojem su pokušavali roniti, raditi kolute unaprijed, unatrag i druge različite ekzibicije, zatim malo plići u kojem se može i hodati i najplići, u kojem su učenici igrali odbojku. Proveli su ugodno sportsko popodne i druženje. 

REZULTATI ANKETE ZA SLOBODNE AKTIVNOSTI

Među učenicima Doma provedena je anketa o slobodnim aktivnostima. Od ponuđenih aktivnosti učenici su odabrali sljedeće:

 • streljaštvo – 26 učenika
 • odbojka – 22 učenice
 • stolni tenis - 22
 • učenika nogomet – 20 učenika
 • foto sekcija – 12 učenika
 • Mladež Crvenog križa - 9 učenika
 • dramska družina – 7 učenika
 • novinarska sekcija – 7 učenika

Galerija slika

 

RODITELJSKI SASTANAK UOČI POČETKA NOVE ŠK. GODINE

Školska 2010./2011.godina u našem Domu započela je u nedjelju 5.rujna 2010.g. Gotovo svi učenici stigli su u Dom osim nekolicine koja je na maturalnom putovanju.
Održan je roditeljski sastanak za 19 novih učenica i 12 učenika i njihove roditelje. Ravnateljica Doma dala im opće informacije o prostoru u kojem će njihova djeca boraviti. Nakon toga je predstavila sve djelatnike koji će 24 sata skrbiti o njima. Odgajatelji su prozvali učenice i učenike koji će činiti njihove odgojne skupine te ih pozvali na zajedničko druženje.

Galerija slika

 

TIJEKOM LJETNIH MJESECI PREUREĐIVALI SMO DOM

 • treći kat - prostoriju za učenje i novu četverokrevetnu spavaonicu
 • prostor četvrte odgojne skupine opremljen je novim krevetima, ormarima i stolovima
 • zbornica je dobila novo ruho
 • ulaz u Dom
 • prostor za tehničko osoblje (garderoba, skladište i sl.)
 • oličen je dio hodnika i sobe treće odgojne skupine


Galerija slika

 

UPISI U NOVU ŠKOLSKU 2010/2011. GODINU

Upise u 1. razred 2010./2011. godine završili smo u 1. upisnom roku. Po prvi put imamo najveći broj učenika u Domu učenika Sušak - 106 učenika (60 učenica i 46 učenika). Novo primljenih učenika je 31.

Više

Galerija slika 

 
6